Amber блог
Amber комбинира 25-годишен опит в индустрията с най-модерните производствени практики и материали и ти дава матрак, който поддържа най-добрата стойка на тялото по време на сън.

7-зонов матрак при болки в гърба и кръста

Матраците със 7 зони първоначално са се използвали основно в медицинския и ортопедичния сектор. Те били предназначени за пациенти, борещи се с дискова херния или застрашени от нараняване при натиск. По-късно производителите “демократизирали” тази новост и днес всички може да получим удобството, което този вид матраци предлагат.

Чували ли сте за „зоните на комфорт“? 7-зоновият матрак е специално оформен матрак, който поддържа всяка област на тялото с различна степен на твърдост. В резултат на това по-тежките части на тялото, като раменете и таза, потъват по-дълбоко. Така скелетната структура и гръбначният стълб се стабилизират.

Целта на зонирането е да се постигне ортопедично здравословно състояние на сън и облекчаване на гръбнака и ставите по най-добрия възможен начин. Зоновият матрак поема по-добре натиска на телесното тегло от конвенционалните матраци и осигурява безпрепятствено кръвообращение по време на сън.

Самите зоните се различават по твърдост, която се влияе от вида пяна, профилните части или силата на пружините. С тези обособени лежащи зони всяка една част от тялото е ергономично поддържана, отчитайки всяка индивидуална нужда на отделните части на тялото.

Особено внимание трябва да обърнем на гръбначния стълб. Неудобното положение по време на сън увеличава натоварването на гръбнака ви. Зоновият матрак се грижи за вашия гръбначен стълб, поддържайки неговите естествени извивки. Ако след сън често страдате от напрежение и болки в гърба или кръста, това може да е отговорът.

Тялото автоматично открива правилните зони

Терминът „7-зонов матрак“ създава впечатлението, че човек трябва точно да уцели зоните на лежане, за да постигне идеална позиция за спане. Не се притеснявайте – обикновено тялото ви попада автоматично в правилните зони.

Първите приблизително 40 см от 7-зоновия матрак са предназначени за възглавницата. След това започва зоната на раменете. Тук почти нищо не може да се обърка, тъй като възглавницата ви е в тази област и това автоматично гарантира, че сте подходящо настанени в съответните зони.

По принцип няма големи разлики в областта на главата и раменете при хората със стандартен ръст. Но ако сте по-високи от 190 см, добре е да помислите за по-дълъг матрак (над 200 см). При такъв матрак зоните са преразпределени в съответствие с дължината.

Кои са 7-те зони?

  1. Зоната на главата и шията. Тази област е средно твърда, така че главата да не потъва в матрака. Тя предотвратява прекомерно разтягане на мускулите на врата.
  2. Зоната на раменете. Раменната зона е много мека. Рамото често е склонно към напрежение, a потъването на рамото и горната част на ръката противодейства, осигурявайки ергономично положение без точки на натиск. Гръбначният стълб също се възползва от мекия материал и е абсолютно изправен.
  3. Зоната на лумбалните прешлени. Тази зона е най-твърда и държи чувствителните лумбални прешлени в стабилно положение. По този начин торсът е поддържан и кръвта може да циркулира свободно.
  4. Зоната на таза. Тазовата зона е центърът на матрака със 7 зони. Мекият материал гарантира, че не се упражнява натиск върху тазобедрените стави и тазът може да потъне без натиск.
  5. Зоната на краката. Тази област отново е по-твърда и дава стабилна и права позиция на бедрата.
  6. Зоната на прасците. В тази зона прасците се възползват от мекия материал, който осигурява оптимална циркулация на кръвта във вените и предотвратява мускулни крампи.
  7. Зоната на стъпалата. Крайната зона около стъпалата е средно твърда, за да се предотврати извъртане и усукване на ставите. Същевременно се отнема натискът на ставите, глезените и петите.

Какво още да имаме предвид при избора на матрак?

Независимо дали матракът е със зони или не, изборът на материал винаги трябва да е в основата на търсенето ви. Трябва да вземете предвид вашите навици за сън и особености в начина ви на живот.

Имате ли склонност да се потите през нощта? Тогава пружинен матрак ще осигури необходимата циркулация на въздуха. Ако нощем често ви е студено, препоръчителна е студената пяна, тъй като тези матраци съхраняват топлината по-добре. За страдащите от алергии студената пяна и латексът са отлични решения, тъй като акарите не харесват тези материали.

Amber Origin – 7 зони на комфорт с кехлибарена пяна

Специално проектираната масажираща HR пяна на Amber Origin, в комбинация със 7-те зони на комфорт, осигуряват изключително удобно и релаксиращо лежане от анатомична гледна точка. За ефективната почива се грижи и патентованата обогатена с кехлибар пяна Amberfoam®, която елиминира болките във врата, ставите и мускулите и има успокояващ ефект.

Множество безшумни пружинки (500 броя на кв.м) поддържат тялото по време на сън. Те гарантират вентилация, проветряване и прохладност на матрака. Още по-приятен и комфортен сън се постига с мемори пяната, която реагира на топлината на тялото, заемайки анатомичните му извивки. Ако искате да усетите какво е да спите върху облак, вече можете да го направите с Amber Origin.

Ирландците казват, че добрият смях и дългият сън са най-добрите лекарства в учебника на доктора. Ние можем да ви осигурим поне второто. Ако искате да научите повече за нашия 7-зонов матрак, разгледайте страницата на Amber Origin.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply