Amber блог
Amber комбинира 25-годишен опит в индустрията с най-модерните производствени практики и материали и ти дава матрак, който поддържа най-добрата стойка на тялото по време на сън.

На каква основа да поставим Amber

Матрачна основа

За да извлечете максимална полза от вашия матрак Amber, той трябва да лежи на подходяща основа. С други думи – на Amber трябва да му е удобно, за да ви бъде удобно и на вас. Ние от Amber препоръчваме използването на ламелна рамка, но твърда или пружинна основа също са възможни варианти.

Ламелна рамка

На първо място поставяме ламелната рамка, защото тя намалява точковото напрежение, разпределя равномерно теглото и увеличава чувството за максимален комфорт. Подматрачната рамка балансира функционалните характеристики на матрака по естествен начин. Според нас тя е неразделна част от добрата система за сън.

Ламелната рамка е идеален аксесоар към всеки двулицев матрак. Нейните основни предимства са, че осигурява надеждна проветривост на матрака и гарантира неговата дълготрайна експлоатация. Комбинацията от гъвкавостта на подматрачна рамка и функциите на качествен матрак ocигypявa изĸлючитeлнo ĸoмфopтнo yceщaнe, моделирайки перфектно всяка извивка на тялото.

Алтернатива – легло от европалети

Ако искате да изпробвате една по-модерна алтернатива, която отговаря на същите качества, може да си направите легло от европалети. За 2 реда например ще ви трябват общо 8 палета. Така ще спестите доста пари, а същевременно ще имате една доказано здрава и добре изглеждаща основа за вашия матрак.

Пружинна основа

Друг добър вариант е пружинната основа. Обикновено тя е изработена от дърво и пружини и е прошита с лицев плат. Пружинната основа предлага пружинираща повърхност, която създава меко усещане. Подходяща е за тези, които обичат да спят на по-меко.

Пружинната основа с класическа форма и покритие също е подходяща за поставянето на двулицев матрак. Тя може да е изградена от прошит борд от лицев плат, нетъкан текстил, полиестерна вата и други. Меката основа оказва анатомичен ефект за максимално удобство.

Дървена основа

Нашето последно предложение е твърдата основа. Тя е изработена изцяло от дърво и често е прошита с нетъкан плат и/или дамаска. Твърдата основа е подходяща за двулицев матрак и осигурява необходимите условия за експлоатация, но не е най-добтрият вариант за матраци с мемори пяна, защото може да се получи смачкване на пяната. 

Дървената основа осигурява твърда опора и издръжа на натоварвания, заради здравата и стабилна конструкция, изработена от дървесина.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply