Amber блог
Amber комбинира 25-годишен опит в индустрията с най-модерните производствени практики и материали и ти дава матрак, който поддържа най-добрата стойка на тялото по време на сън.

Как да почистите и освежите вашия матрак и възглавница

Вероятно знаете, че прекарвате около една трета от живота си, лежейки на вашия матрак и възглавница. Но колко често се замисляте за праховите акари и бактериите – да не говорим за мухъла, плесента и други алергени, които биха могли да живеят в матрака? Предполагаме, че отговорът на този въпрос е „възможно най-рядко“.

Матраците наистина имат труден живот и през годините в тях се натрупват всякакви замърсявания. За щастие, вече е лесно да хигиенизирате отново вашата любима спалня. Вероятно ще спите по-добре, а страдащите от алергия ще могат и да дишат по-лесно. 

Amber Origin се поддържа във винаги отлично състояние съвсем лесно. За целта е препоръчително веднъж седмично да избърсвате матрака с мокра кърпа, за да се оберат влакна, косми от домашни любимци или прах. Макар че се ползва спално бельо, ако имате 1 или повече коте или куче, ще се впечатлите от количеството техни косми и под самите чаршафи. След това почистване може да използвате спрей за дезинфекция на матраци или просто да минете повърхността с нагорещена ютия. При нужда от по-дълбока почистване калъфът се сваля и може да се пере.

Ако се появи петно на самия матрак, не изпадайте в паника! Като цяло петното е по-скоро козметичен дефект. Все пак отстранете го възможно най-бързо след като го забележите. На пазара има различни препарати за почистване на петна, може да използвате и такъв за дивани. Изпробвайте препарата първо на малка площ от матрака, за да проверите дали няма да навреди на материята. Ако всичко е наред, почистете целия замърсен участък.

Ето и една идея за домашно направен дезодорант за матраци. Разтворете от 6 до 10 капки 100% етерично масло от лавандула във вода в пулверизатор. Други етерични масла, които имат дезинфекционни и ароматизиращи свойства са: канела, лимонена трева, карамфил, мента, мащерка, чаено дърво, евкалипт. Може да изпробвате и различни комбинации от етерични масла, с които да освежите вашия матрак. 

Възглавницата Amber Solid също има сваляема калъфка, която може да се пере. Тя е направена от антибактериална дишаща материя и структура, подпомагаща вентилацията на въздуха и проветривостта на възглавницата. Преди пране проверете инструкциите на етикета.

За да поддържате добра хигиена в спалнята, сменяйте калъфките и чаршафите всяка седмица и проветрявайте стаята ежедневно – дори и през зимата. Не забравяйте, че дори и матраците от висок клас имат продължителност на живота между 7 и 10 години. С правилна и редовна грижа може да удължите живота на матрака и над 10 години. За най-добри резултати обаче е препоръчително матракът да се подменя в рамките на този период. Като цяло, матраците от пяна и латекс са склонни да издържат по-дълго от стандартната средна продължителност на живота.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply