Amber блог
Amber комбинира 25-годишен опит в индустрията с най-модерните производствени практики и материали и ти дава матрак, който поддържа най-добрата стойка на тялото по време на сън.

Пълноценният сън с малко бебе е мисия възможна

Появата на бебе носи неизмерна радост, но и голям стрес на родителите. Ако новороденото има неспокоен сън, то и родителите няма да се наспиват добре. Така, вместо да бъдат спокойни и щастливи, те ще са постоянно изнервени и в лошо настроение. Недоспиването може да стане причина за депресия, хронична умора и изтощение на организма.

Всяко ново начало е трудно, но и всеки проблем си има решение. Спете, когато бебето ви спи и се редувайте с вашата половинка за нощните хранения. Осигурете си качествена и пълноценна храна, пийте витамини, хапвайте натурален шоколад, гледайте комедийни филми. Стремете се да се смеете и забавлявате във всеки възможен момент, за да активирате хормоните на щастието.

В първите месеци на новороденото добрият сън е много важен – не само за бебето, но и за неговите родители. Точно затова сънят е от съществено значение за щастието на цялото семейство. Повечето малки бебета спят през по-голямата част от денонощието, но винаги има изключения. Следвайте определени правила, за да осигурите спокоен сън на своето бебе, на партньора и на себе си.

Обърнете внимание на храненето преди сън

Старайте се бебето да е добре нахранено и да не си ляга много късно. Противно на логиката при възрастните, ако мине дадена фаза, детето се преуморява и няма да може да заспи. Когато стане време, слагайте бебето си в леглото, дори да мислите, че не му се спи. Така ще започнете да изграждате режим, който е много важен в бъдеще.

Добре е последното хранене да е около половин час преди сън. През деня бебето не трябва спи прекалено много, а вечер, когато е уморено, го слагайте по-рано в леглото. Забранени са всички храни, съдържащи какао, захар (освен плодова), консерванти, Е-та и други съставки, стимулиращи нервната система.

Преместите бебето в детската стая навреме

Поне през първите шест месеца до една година е добре бебето да спи в стаята на родителите. Повечето лекари съветват детето да не спи на леглото на родителите, а на свое собствено. По възможност слагайте бебето в креватчето, когато е сънено, но още не напълно заспало. В случай че заспи другаде, незабавно го премествайте в неговото легълце.

След известен период идва е време да отделите детето в детска стая, като обаче не спирате да го наблюдавате чрез бебефон. Вече има и бебефони с вградена камера, за да гарантирате повече сигурност на бебето и спокойствие на себе си. От съществено значение за по-нататъшното развитие на детето е да го преместите навреме в детската стая.

Направете стаята приятна за спане

В стаята, където бебето спи, трябва да е тихо и тъмно нощем, а денем – по възможност с приглушена светлина. Тези условия са важни, за да не се плаши детето при събуждане. Не приучавайте бебето да спи на нощна лампа, защото всякаква светлина смущава съня и така то няма да се наспива добре и ще се събужда „кисело“.

Когато новороденото е уморено през деня и има нужда от сън, блокирайте дневната светлина, за да имитирате нощ. Не се притеснявайте, бебетата не се страхуват от тъмното. Постепенно трябва да научите своето бебе да прави разлика между деня и нощта и да свързва стъмването с време за сън. По този начин ще си създаде режим на лягане и ставане и ще му се приспива по едно и също време.

Банята преди сън помага за заспиване

Неслучайно често употребяваме израза: „Да спиш като къпан.“ Къпането много подобрява съня на бебетата. След баня може да направите нежен масаж на вашето бебе, който допълнително ще го успокои. Накрая облечете мъника в удобна пижамка и го сложете в креватчето.

Някои бебета обожават да са във водата и топлата баня преди сън може да стане забавен и релаксиращ ритуал. Но това не означава да къпете бебето всеки ден. Ако детето ви е новородено, два-три пъти на седмица е напълно достатъчно, за да го поддържате чисто. Прекалено честото къпане може да изсуши нежната бебешка кожа.

Осигурете удобен матрак за вас и вашето бебе

Изберете бебешки матрак с конструкция, която поддържа оптимално вашето бебе и му позволява да се движи спокойно върху матрака. Правилният матрак подпомага развитието на двигателната култура на растящото дете. Мемори пяната е препоръчителна, защото създава усещане за комфорт и мекота. Този материал не допуска пропадане или спарване на детето и предпазва от алергични реакции.

Вие също имате нужда от качествен матрак, за да си наваксвате със съня, докато вашето бебе спи. Препоръчваме ви нашите матраци Amber с вграден кехлибар. Този органичен скъпоценен камък е доказано ефективен за спокоен сън. Той спомага възстановяването на тялото чрез намаляване на стреса и отпускане на мускулите. Всеки наш матрак съдържа 100% натурален балтийски кехлибар на прах, а производството е единствено по рода си в света и се случва само в България.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply