Amber блог
Amber комбинира 25-годишен опит в индустрията с най-модерните производствени практики и материали и ти дава матрак, който поддържа най-добрата стойка на тялото по време на сън.

За какво да внимаваме при покупка на матрак

Независимо дали си мислим, че обичаме да спим на по-меки или по-твърди матраци, нашите тела имат много сходна структура и съответно – сходни ортопедични нужди. Това означава, че човешкото тяло се нуждае от матрак с определена твърдост, която му осигурява оптимална опора и поддръжка по време на сън.

Използваните материали

При избора на матрак най-важно е да си отговорите на въпросите: „Какво решение търся и каква сума мога да отделя?“ Което води до темата за характеристиките на вложените материали. Преди да вземете решение, трябва да сте наясно с някои основни предимства и недостатъци на материалите – бонелни пружини, мултипокет система или чиста пяна.

Основната разлика между бонелните пружини и мултипокет системата е в поставянето на пружините. Бонелните пружини са закрепени заедно чрез метални елементи, докато при мултипокет системата пружините са самостоятелно опаковани в текстилни джобове и освен това са много повече на брой.

При мултипокет системата натискът на тялото се поема вертикално от всяка самостоятелна пружинка, което осигурява оптимална поддръжка на всяка част и  подпомага кръвообращението. Това осигурява и много повече удобство, особено при двоен матрак, защото предотвратява предаването на движенията по неговата повърхност – отлично решение за всяка двойка.

Съотношението цена-качество

В по-високия ценови клас матраци ви съветваме да се насочите към ядро с мултипокет система в комбинация от различни видове пяна. Такава е конструкцията и на нашите матраци Amber. Изработени по специална технология и с добавен кехлибар, те се грижат за вашето здраве и спокоен сън.

Има много видове матрачна пяна, но най-подходящи са тези с висока плътност. Пяната с ниска плътност се сплесква необратимо под натиска на тялото, и вместо допълнително удобство, тя ще ви причини дискомфорт по време на сън. За да избегнем това, ние използваме само пяна с висока плътност за всеки наш матрак.

Всеки човек трябва да съобрази избора на матрак със своите индивидуални потребности. Например един студент, който се радва на добро здраве и временно живее на квартира, не се нуждае от матрак от най-висок клас. Обаче един мъж, който извършва тежка физическа работа и живее в постоянен дом, има нужда от най-добрия ортопедичен матрак.

При много евтините матраци се прави компромис с основните суровини, които обикновено вдигат цената. Използва се некачествена пяна, нискокачествени платове, които се разплитат лесно или запарват много, пружините се амортизират прекалено бързо и т.н. Резултатът е матрак, който след две години вече не става за нормално спане.

В по-ниския ценови клас избягвайте най-вече пружинните матраци, без значение дали мултипокет или бонел. Те са способни да ви докарат сериозни проблеми със здравето и да ви накарат горчиво да съжалявате за спестените пари при покупка.

В началото не се усеща осезаема разлика в комфорта между скъпия и евтиния матрак. При скъпия матрак говорим за дългосрочна инвестиция, която ще пази телата ни много по-добре и по-дълго време. Освен дългосрочния комфорт, висококачествените матраци са по-високи и визуално изглеждат по-добре.

С други думи, това е като избора да се храниш с качествени био продукти или да купуваш евтини продукти, пълни с цялата Менделеева таблица. И едните, и другите ще те заситят, на здравословните продукти правят храненето много по-полезно, а и приятно – също като сънят с Amber.

Тестовия период

Въпреки че лесно може да получите подробна информация за всеки вид матрак и да определите своите предпочитания, няма как да сте напълно сигурни, че с даден матрак ще се чувствате добре. Дори няколкоминутното изпробване в магазина е крайно недостатъчно, за да добиете представа.

Затова е силно препоръчително да купите матрак с включен тестов период. Някои хора със здравословни проблеми биха дали немалко пари за матрак, който ще облекчи техните болки в кръста и гърба. За да се почувства ефект обаче, е необходимо да се спи върху матрака поне няколко седмици. Без тестов период реалната преценка е невъзможна.

Вече много фирми предлагат тестов период, но трябва да се внимава какви точно са условията с дребния шрифт. Често се предлагат ваучери или замяна, но обикновено клиентът трябва да плати разходите за връщане на матрака. В други случаи фирмата връща само част от заплатената сума на базата на времето, през което матракът е бил използван. При нас няма „скрити подводни камъни“.

Вие получавате Amber на руло до вашия дом. Доставката на руло е голям бонус както за доставчиците, така и за клиентите. Транспортирането и качването на рулирани матраци е много по-лесно, отколкото­­ на такива в цял размер. Вашият нов матрак пристига чист и хигиеничен, благодарение на добрата опаковка.

След като разопаковате матрака и той възвърне своята нормална форма, идва време за истинския тест. Имате цели 100 нощи, за да прецените дали Amber отговаря на вашите нужди. В случай че искате да върнете матрака, това става без да платите нито стотинка, а ние ви възстановяваме пълната сума.

Послушайте гласа на тялото си и усетете благотворното влияние на Amber. Той ще се грижи за вашия комфортен сън дълги години. А добавеният натурален кехлибар намалява стреса и отпуска мускулите, допринасяйки за спокойния сън и възстановяването на тялото.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply